U bent hier: Home / Personeel / Karel Reybrouck

Karel Reybrouck

Karel Reybrouck
Constitutioneel Recht
Tiensestraat 41 - bus 3441
3000 Leuven
België

tel: +32 16 37 72 23
contact

Biografie

Karel Reybrouck (1992°) is als doctoraatsstudent en voltijds assistent in het Constitutioneel Recht verbonden aan het Leuven Centre for Public Law. Hij behaalde het diploma van Master in de Rechten aan de KU Leuven (juli 2015, magna cum laude). In het academiejaar 2013-2014 studeerde hij in het kader van een Erasmusuitwisseling aan de Université Paris V Descartes waar hij zich verdiepte in het Franse publiekrecht.

Karel werkt momenteel aan een doctoraal proefschrift over de bevoegdheidsverdeling in federale systemen. Hij focust daarbij voornamelijk op België en de Europese Unie. Samen met zijn promotor Stefan Sottiaux publiceerde hij een monografie over de federale bevoegdheden (Intersentia, 2019). Als assistent is Karel betrokken bij het werkcollege, de seminaries en de masterproeven Staatsrecht.

Tijdens zijn studies was Karel actief in de studentenvertegenwoordiging, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de uitbreiding van het Peer Assisted Learning-project van de Faculteit Rechtsgeleerdheid naar de Faculteit Sociale Wetenschappen en de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Hij verzorgt nog steeds de opleidingen voor nieuwe PAL-tutoren.

Specialisatiegebieden

  • Grondwettelijk recht
  • Federalisme
  • Bevoegdheidsverdeling
  • Staatshervorming in België
  • Brussel