U bent hier: Home

Instituut voor Milieu- en Energierecht

Het Instituut voor Milieu- en Energierecht (IMER) verzorgt binnen de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de K.U. Leuven een brede waaier aan activiteiten inzake energie-, milieu- en klimaatrecht zoals onderwijs, onderzoek, wetenschappelijke dienstverlening, permanente vorming, en publicaties.

In 1990 werd binnen de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de K.U. Leuven het Instituut voor Milieurecht (IMR) opgericht. Op deze wijze werden de activiteiten inzake milieurecht die door wijlen Prof. Dr. Louis Paul Suetens werden opgestart, en verder werden uitgebouwd door Prof. Dr. Marc Boes, de eerste directeur van het IMR, structureel ingekleed binnen de onderzoekseenheid Publiekrecht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de K.U. Leuven. In 1995 werd Prof. Dr. Kurt Deketelaere directeur van het IMR. In 1998 werd het Instituut voor Milieurecht (IMR) omgevormd tot het Instituut voor Milieu- en Energierecht (IMER).

Tussen 2002/3 en 2012/3 organiseerde IMER de aanvullende masteropleiding Master of Laws (LL.M.) in Energy and Environmental Law aan de K.U. Leuven.  Nu verzorgt IMER de aanvullende masteropleiding Master of Laws (LL.M.) in Energy, Environmental and Climate Change Law in Malta in samenwerking met de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Malta. De eerst volgende editie van het programma gaat van start in september 2016.

In de pers

House of Lords Science
and Technology Committee

Bekijk de sessie hier

toespraak Kurt Deketelaere
LERU Secretary-General

'Het gevecht van 1 biljoen'
De Morgen 17/03/2015 (p.7-8) 
met bijdrage Kurt Deketelaere

'Overstromingen beheren in
Vlaanderen en Wallonië'

GS-ESF 03/02/2015 (website)
onderzoek door STAR-FLOOD

'Het Belgische Klimaatbeleid
is een drama'
Knack 28/01/2015 (p.80-83)
met bijdrage Kurt Deketelaere

In de kijker

 

Applications for the 2016/2017
edition are now open! 

Click here for even more info.

VlaVER Studiedag 25 mei 2016 
Klik hier voor meer informatie.