U bent hier: Home / Onderwijs / pleit

Internationale Pleitwedstrijden

De rechtsfaculteit van de K.U.Leuven promoot de deelname van haar studenten aan internationale pleitwedstrijden. Voor studenten is dit een unieke internationale en creatieve ervaring, terwijl het voor de universiteit en de faculteit een belangrijke uitstralingsfactor is. In 2012-2013 zal de KU Leuven deelnemen aan de Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition, de ELSA EMC2 Moot Court Competition on WTO Law, de European Law Moot Court Competition, de European and International Tax Law Moot Court en de ICC International Commerical Mediation Competition. De studenten worden gecoacht door het Instituut voor Internationaal Recht (Jessup, ELSA WTO), het Instituut voor Fiscaal Recht Instituut voor Fiscaal Recht (Europan and International Tax Moot Court), het Instituut voor Europees Recht (ELMC) en het Instituut voor Verbintenissenrecht (ICC International Commercial Mediation Competition). Met ingang van 2007-2008 worden de pleitwedstrijden ook opgenomen in de zgn. masterproef, als een afzonderlijke reeks voor het masterseminarie. Volgende wedstrijden worden op deze pagina's besproken.

 Jessup - Manfred Lachs - Pictet - Telders - ELSA EMC2 WTO Moot Court
European Law Moot Court (ELMC)
Cassin - Inter-American Human Rights Moot Court
Willem C. Vis
European and International Tax Moot Court

Pleiters op alumnidag

Een aantal pleiters op de VRG-alumnidag 2006. Van links naar rechts: Dries Cools, Thomas Bedert, Jos De Wachter, Ludwig Ureel, Jan Wouters, James Roffee, Martin Lycka, Sten Verhoeven

Als je interesse hebt om deel te nemen aan een internationale pleitwedstrijd, mail dan naar mootcourts@law.kuleuven.be.

Meer informatie over de pleitwedstrijden waaraan onze faculteit deelneemt, maar ook over andere wedstrijden, vind je via volgende pagina's:

 

Sponsors

Deelname aan internationale pleitwedstrijden is een dure aangelegenheid. De Leuvense Rechtsfaculteit is bijzonder dankbaar voor de steun die zij gedurende de voorbije academiejaren mocht ontvangen van: 

Stibbe  -  VRG Alumni  - Pleitfonds Leuvense Rechtsfaculteit -  Allen & Overy  -  EuBeliusBaker & McKenzieCoca Cola Enterprises Belgium  -  Cleary, Gottlieb, Steen & Hamilton - Linklaters & Alliance  - Nauta Dutilh - Loyens & Volkmaars  -  Larcier Lawfort  -  Intersentia